Hier in Salland zitten veel maakbedrijven. En jongeren willen hier de handen ook nog wel uit de mouwen steken. Maar zelfs in die microkosmos vol doeners komen we handjes tekort.

Om de jeugd warm te houden voor de techniek organiseren bedrijven en onderwijs sinds jaar en dag de Techniekdagen en dat is elk jaar weer een feestje. Kinderen genoten op 18 en 20 oktober met volle teugen van het kijkje achter de schermen van bedrijven in Raalte en Lemelerveld. De deelnemers hadden uitgepakt om een technisch zaadje te planten. Kinderen mochten op safari in de over de werkvloer. Daar werden ze opgewacht door enthousiaste medewerkers die zichtbaar trots vertellen over hun werk en toffe proefjes doen met de jeugd. Niets was te gek, de sfeer gemoedelijk en iedereen had er zin.

Een project van Platform Techniek Salland.

Camera: Lowie Steenwelle, Bart de Haan

Montage: Bart de Haan

Met dank aan: Tielbeke Transport en Logistie, Bouwbedrijf Hoogeslag, Lenferink Vastgoedonderhoud, Combidak, Maan, Geissler Installatietechniek en Disselhorst Metaal, Bovo, Hulsman Training, SVO, Carmel College Salland, Schildersvakopleiding, Landstede, Deltion.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *